HINTS Website-gebruik – Gebaseerd op horizontale ‘Filmstrip’ met foto’s, diashows en tekstpanelen er op.


Tip: Toets F11 om deze site full-screen te kijken, weer F11: terug normale weergave.


Scrollen: Voorzien van vooruit- en achteruitpijltje rechts bovenaan elk paneel om horizontaal scrollen te vergemakkelijken. De grote achteruit-pijl linksonder brengt u naar het begin van de strip.


Tip: U kunt ook horizontaal scrollen met de pijltjes-toetsen of het Muiswiel (ik heb een script toegevoegd waarmee de filmstrip-pagina’s horizontaal scrollbaar zijn met het muiswiel).


Tip: Vanwege veel inhoud op deze site kunt u deze met CTRL+D bij uw favorieten/bladwijzers opslaan.

Kom gerust vaker terug, er is veel te zien.


Resoluties: Deze website is niet responsief; past zich niet direct aan diverse schermgroottes aan.

Dit is echter ondervangen door het filmstrip-concept.

Tip: U kunt met CTRL+Muiswiel de grootte veranderen; CTRL+0 is terug normale grootte

Voor mobiel gebruik zal ik een sub-versie maken.


STATUS Website – De website is nog niet helemaal compleet, zal aangevuld worden. Het recentste werk komt dan het eerst aan bod.

De website vormt een portaal voor het archief op Flickr, dat ook verder aangevuld wordt.

De aanpalende website FotoSeq.NL is vernieuwd en is ook aan Flickr gekoppeld.


NIEUWS – Met de oranje knop links blijft u op de hoogte van website- en FlickrArchief-updates; dit is nieuws via RSS. ATTENTIE! Installeer deze reader voor Chrome en deze voor Firefox om RSS-berichten te lezen.

Als er iets relevants te melden is krijgt u dat te zien op een nieuw tabblad. Als u deze RSS-knop gebruikt ziet u nieuws in uw browser en kunt u zich abonneren, zodat u op de hoogte blijft.


REAGEREN – Mail jan@fotoseq.nl voor vragen c.q. Opmerkingen, feedback of tips!

Wilt u graag heldere foto's van mensen en/of gebeurtenissen met al of niet en passant de ruimtelijke context er van?  - Dan bent u bij mij aan het goede adres! ...Ook voor het bestellen van foto's.


Reageren kunt u natuurlijk ook op het Flickr-platform, als u daar aangemeld bent.


COLOFONWebsite: Jan Kapsenberg/SeqD.

Foto's: Jan Kapsenberg/FotoSeq.NL - jan@fotoseq.nl.

Introfoto: Anastasia Feruleva in de Beekbergse Tuinen Augustus 2014.


Special thanks to the people of Serif CommunityPlus for their help with extra html-codes and scripts.OVER MIJ – Ik ben Jan Kapsenberg (Geldrop, 1961) en fotografeer al sinds mijn 11e jaar, begonnen met een plastic camera van een Rijksdaalder, de zeeblauwe Diana, thans weer verkrijgbaar als ‘Lomografie’-product, nu voor €39,-- of meer!

Via Praktica, P-draad-Pentax nu met digi-Pentaxen.


Vanwege mijn architectuur- en ontwerpachtergrond geïnteresseerd in ruimtegebruik vis-a-vis architectuur. Omgeving, architectuur, mensen en gebeurtenissen zie je veel in mijn foto’s. Ik noemde al de ‘Event Space’ en Bernard Tschumi in de Intro. ‘Architecture is created by events’ is een motto van Tschumi. Ik denk dat dat terecht is. Bij de Muziekzomer komen al deze aspecten perfect samen. En dat wil ik dan weer graag laten zien met mijn foto’s. 'Ambient Photography' zou je het kunnen noemen.


Ik voer voor mijn foto’s de naam FotoSeq.NL, het stamt af van SequenziaDesign, de naam die ik voor mijn ontwerpactiviteiten gebruik. Het verwijst naar opeenvolging en dynamiek van ruimten en gebeurtenissen, naar organische processen.


Voor het fotograferen van gebeurtenissen weet ik goed hoe deze geïntegreerd met de omgeving vastgelegd moeten worden - Jan Kapsenberg.

INFO

AMBIENT PHOTOGRAPHY


VOOR JAAP, MUZIEKZOMERGANGER VAN HET EERSTE UUR

Naar www.fotoseq.nl

P

i

Nieuws-Muziekzomerganger.nl
Naar Intrpagina

i